Valget kommer før end vi ved...

søndag den 11. september 2022

Tilsammans i mörker

 For en stund forlader Valgbloggen den danske valgkamp, som jo slet ikke er i gang, for at krydse Øresundsbron til tonerne af Choir of young believers og rette sin opmærksomhed mod det svenske valg. 

Sammenligninger mellem dansk og svensk politik ligger jo altid lige for - hvis ikke af andre årsager, så fordi nye danske partier kopierer deres navne fra de svenske partier. I hørte det først på Valgbloggen: det overhængende fornuftsægteskab (altså så fornuftigt som det nu kan blive med de konkrete giftelystne) mellem Frie Grønne, Veganerpartiet og Alternativet kommer naturligvis til at hedde Miljøøpartiet, de grønne. 

For et par uger siden var Valgbloggen hjemme i GBG for at tage pulsen på valgkampen og baseret på valgplakaterne, så står valget mellem at bekæmpe banderne gennem mere velfærd eller at få mere velfærd ved at bekæmpe banderne. Tilsat en jævn strøm af rendyrket racistisk populisme, som bliver eller mindre acceptabelt afhængig af den endelige mandatfordeling. Altså, rimelig velkendt. 

Den kvikke Valgblogfølger bemærker, at klimaet ikke spiller den store rolle i kampen om medianvælgeren. For at få Valgbloggens stemme er Greta Thunberg teamet op med Håkan Hellström i et desperat forsøg på at få fremtiden til at fylde i valgkampen gennem sang. Det betyder nok også, at vi kan se frem til en duet mellem Bjørn Lomborg og Thomas Helmig når først valget kommer herhjemme (og det gør det jo før end vi ved.)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar